A+ R A-

Adıyaman’a 13 Yeni Hekim Atandı

Öğeyi Oyla
(0 oy)

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, özellikle Sincik ve Çelikhan’ın uzman hekim sorununun çözülmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

 

1995 yılında açılan Çelikhan Devlet Hastanesi’ne ilk kez uzman hekim atandı. AK Parti Grup Başkan vekili Ahmet Aydın ve Milletvekili Murtaza Yetiş, Çelikhan Devlet Hastanesine 2 uzman doktorun atandığını söylediler.

 

AK Parti Çelikhan kongresine katıldıktan sonra Gazetecilere açıklama yapan Ak parti Grup Başkan vekili Ahmet Aydın ve Milletvekili Murtaza Yetiş, Çelikhan Devlet Hastanesine çocuk doktoru ve dahiliye uzmanının atandığını söylediler.

 

Çelikhan devlet hastanesinin yıllardır hak ettiği halde bir türlü uzman doktora kavuşamadığını belirten Milletvekili Murtaza Yetiş, Çelikhan devlet hastanesine yapılan atamalarla hastanenin ve Çelikhan halkının büyük bir rahata kavuşacağını söyledi.

 

Çelikhan Devlet hastanesinde Uzman doktor olmadığı için sürekli yerel basında eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Ak parti Grup başkan vekili Ahmet Aydın, artık bu konuda eleştirilere muhatap olmayacaklarını söyledi. Sorunların çözülmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Aydın, ilçenin diğer sorunlarının da çözüme yakın olduğunu sözlerine ekledi.

 

Diğer Uzman Hekimler

 

AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, “İlimizin başta sağlık olmak üzere birçok konuları ile yakından ilgileniyoruz. Sincik ve Çelikhan İlçelerimizde acilen ihtiyaç hissedilen doktorlarımız böylece oluşturulan kadrolara atanmış oldu. İlçelerimize ve dolayısı ile ilimize hayırlı olsun. Şuana kadar ihtiyaç olarak belirlenen ve atanması talep edilen dallarda da atamalar yapılmış olmaktadır. 42. dönem devlet yükümlü kurası çerçevesinde ilimize toplam 13 hekim atandı.

 

Yetiş,Tut ilçemize aile hekimi, 82. Yıl ve Adıyaman Devlet Hastanelerine bir tane anestezi ve re animasyon hekimi atanırken yine Adıyaman devlet hastanesine endokrinoloji ve metabolizma ile gastroenteroloji hekimi, Kâhta Devlet Hastanesine biyokimya, Besni Devlet Hastanesine radyoloji, Gölbaşı Devlet Hastanesine ise Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ile Enfeksiyon Hastalıkları hekimleri atandı. Böylece ilimizde yapılan son atamalar ile hiç bir hastanemizin hekim ihtiyacı kalmamış oluyor. İlimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Kahta Haber

Web site: www.kahtahaber.com Eposta Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Yorum Ekle

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Anket

Kahta'da Hangi Kurum Daha Aktif?