Kahta İlçe Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur’an Kurslarında eğitimini tamamlayan 42 hafız için icazet merasimi ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti düzenlendi.
Kahta’da Hafızlık Merasimi Düzenlendi

Kahta İlçe Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur’an Kurslarında eğitimini tamamlayan 42 hafız için icazet merasimi ve Kur’an-ı Kerim Ziyafeti düzenlendi.

Yatsı namazı öncesi Toki Mevlana Camii İmam Hatibi Enes Demir’in ilahi dinletisi ile başladı. Yatsı ve teravih namazının program alanında kılınmasından sonra program başladı.

Sunuculuğunu Karşıyaka Kur’an Kursu Öğreticisi Bilal Demir’in  yaptığı program, Merkez H. Zeynel Camisi Müezzin Kayyımı İ. Halil Ödemiş’in okuduğu sala ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul, Aksaray ve Tanzanyadan programa katılan Hafız Kur’an okuyucularının okuduğu Kur’anı Kerimle duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

İlçe Müftüsü Rıfat Çevik yaptığı açılış konuşmasında;

İlçe Müftülüğü olarak, Kur’an Kurslarımızda eğitimlerini tamamlayan 42 hafızımızın icazet programı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın, ramazan faaliyetleri çerçevesinde tertiplenen Kur’an-ı Kerim Ziyafetine hoş geldiniz.

Ramazan ayının bereket ve rahmet dolu iklimini yaşadığımız şu günlerde, Kur’an ayını bir nebze olsun ihya etmek ve rahmet ve bereketinden istifade etmek niyetiyle Kur’an-ı Kerim ziyafetini tertipledik. Tilavetleriyle bizleri manen doyuracak olan misafir hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Kaymakamım; Kahta İlçe Müftülüğümüze bağlı 1990 yılından beri eğitim veren Hafızlık Kur’an Kurslarımızda bu güne kadar 350’ye yakın hafızımızı yetiştirdik.

İlçemizde bu güne kadar sürdürülen hafızlık eğitimleri bizden öncekilerin verdiği emeklerin ürünleriydi. Bundan sonra da bizlerin emekleri karşılık bulacaktır. Bu arada İlçemizdeki Hafızlık hizmetlerinde büyük emekleri olan ve yakın zamanda vefat eden Ahmet Duran hocamızı yad etmeden geçmeyeceğim. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Gençliğimizin gidişatına baktığımızda, yapacak daha çok işimizin olduğunu, daha çok bilinçli donanımlı hafız yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, programımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim. Hoş geldiniz safalar getirdiniz.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı da selamlama konuşmasında; “Yürüyen Kur’an olan hafızların bu anlamlı günlerinde yanlarında olmaktan, Kur’an ayı olan Ramazan ayında hem Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve hem de hafızların icazet merasimini birlikte gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hafızların yetişmesinde emeği geçen, herkese teşekkür eder, genç hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakam Ahmet Gazi Kaya da yaptığı teşekkür konuşmasında; hafızlık eğitimini önemsiyoruz. Çünkü, bu milletin bu vatanın sağlam inançlı insanlara ihtiyacı vardır. Bundan dolayı Kâhta’mızda hafızlık eğitiminin daha da gelişmesi için gayret sarfediyoruz. İcazet merasimini gerçekleştirdiğimiz hafızları ailelerini ve eğitimlerinde katkısı olan hocalarını ve İlçe müftümüz tebrik ediyorum. Ayrıca böyle bir programı tertipledikleri için teşekkür ediyorum, dedi.

Program Hafızlık belgesini alan 6’sı kız 42 hafıza, belge ve hediyelerin verilmesi ve 2 hafızın duygularını dile getirmesi ile sona erdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Programa; İlçe Kaymakamımız Ahmet Gazi Kaya, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Belediye Başkanı İ. Yusuf Turanlı,  Ak Partı İlçe Başkanı Bedir Yeni, İl Milli Eğitim Müdür Yard. Mehmet AltındaL,  İl Müftü Yard. Murat Kurt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, ilçedeki daire amirleri, STK temsilcileri ve hafızların aileleri katıldı.

           

 

 

Editör: İsmail KAYA

Bu Habere Tepkiniz Nedir? Bu haber 2019-05-29 15:12 tarihinde yayınlandı. 2002 Defa okundu.