AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş üç dönem kuralına ilişkin açıklamada bulundu.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş yerel seçimlere ilişkin verdiği mesajda, ''Üç dönem kuralı, büyük oranda uygulanacak'' diyerek sadece istisnai anlamda bazı illerde bazı isimlerin devam etmesi için bir karar alınabileceğinin altını çizdi.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yerel seçimler için resmi takvimin sürdüğünü ve çalışmalara devam ettiklerini belirten Kurtulmuş, 18 Kasım'da bütün şehirlerde temayül yoklaması, ardından kamuoyu yoklamaları yapacaklarını söyledi. Sürecin sonunda her ilde aday tanıtım toplantıları gerçekleştirileceğini bildiren Kurtulmuş, "Bu seçim öyle herhangi bir şekilde ahbap çavuş ilişkisi ile 'benim arkadaşım, benim tanıdığım' şeklinde olmayacak. Gerçekten kamuoyunda karşılığı olan temiz ve ilkeli siyaseti benimsemiş, niteliği olan isimleri ortaya koymak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.
Kurtulmuş, üç dönem kuralının kamuoyu tarafından benimsendiğini ve AK Parti'yi reformcu bir parti kimliğine büründürdüğünü belirterek, "Üç dönem kuralı, büyük oranda uygulanacak. Belki istisnai anlamda bazı illerde bazı arkadaşlarımızın devam etmesi için bir karar alınabilir. Çok başarılı olan arkadaşların bir kısmının bir şekilde devam etmesi olabilir. Ama kural uygulanacaktır. Bunun esnetilmesi istisna olur." dedi.
Editör: İsmail KAYA