AK Parti Merkez Disiplin Kurulu başkanı ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, Kahta İlçesinde düzenlenen Gençlik Şöleninde gençlerle buluştu.
Kahta ilçesinde Kahtaspor 1978 spor kulübü Kültür merkezinde düzenlediği gençlik şöleninde kısa, orta ve uzun vadede düşünülen projeler Başkan Musa Yıldırım tarafından anlatıldı.
Gençlerin doldurduğu salonda ilk konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek yaptı. Çiçek “ 2018-2019 Eğitim-Öğretim sezonu içerisinde kulüpler, okul sporları ve çocuk eğlenceleri gibi faaliyetlerde toplamda 10 bin 550 sporcumuz ve gencimize hizmet verdik. Bu hizmetler için futbol sahamız, kapalı spor sahamız, Gençlik merkezimiz ile Menzil ve Akıncılar’da birer halı sahamız ile 2 kitap kafemiz bulunmaktadır. İki adet projemiz devam etmektedir. Bunlardan biri birçok ilde bulunmayan spor kompleksidir. Gençler siz bizin için çok önemlisiniz. Bu şöleni düzenlememizin nedeni de sizleri dinlemektir. Dünyada en genç nüfusu olan ülkelerden biriyiz” dedi.
Şölende söz alan Kahtaspor 1978 başkanı Musa Yıldırım, Yeni Zelanda’da yapılan katliamı kınayarak başladığı konuşmasında “İlçemizde faaliyet gösteren spor kulüplerini güç birliği yapmak suretiyle yeniden düzenledik. Gelecek adına tek amaç etrafında toplandık. Oluşturduğumuz güç birliği ile kişisel ve bireysel menfaatlerden uzak, maddi kaynaklarımızı en etkin ve verimli bir şekilde kullanarak kısa, orta ve uzun vadedeki projelerimizi devletimizin ve halkımızın desteği ile hayata geçireceğiz. Gençler en önceliğimizdir. Gençlerimizi terör odaklarından uzak ve uyanık olması için çaba sarf edeceğiz. Geleceğe güvenle bakan sağlıklı gençler yetişmek temel gayemiz olacaktır. Böylesi güçlü bir yönetimin oluşmasını zaruri hale getiren hiç şüphesiz taraftar gurubumuz olan Tejxale grubunun azmi ve kararı olmuştur. Bu gurubumuz yıllardan beri hiçbir menfaat beklemeden tam tersine yeri geldiğinde cebindeki harçlığını gönlünden vererek ilçemizdeki futbol aşkının ne kadar büyük olduğunu tüm kesimlere duyurmuştur” dedi.
Yıldırım projelerini ise şöyle sıraladı: “ Müze ve satış noktası açacağız. Kahtaspor Marşı oluşturacağız. Kulüp sporcularının üniversitede okuyan öğrencilerine burs sağlayacağız. Gezi turları düzenleyeceğiz. Belli aralıklarla konferans ve konserler düzenleyeceğiz. Tesisleşme projemiz var. Tesisleşme olmazsa almazlarımızdan olacaktır. Türkiye liglerine sporcu gönderen Güneydoğu Anadolu bölgesinin futbol fabrikası olma hayalini kuruyoruz. İlçemizin en büyük futbol takımını inşallah kuracağız. En kısa sürede takıma bir otobüs alacağız ve deplasmana kendi otobüsümüz ile gideceğiz. Gençlerimizi önemseyerek sadece futbol alanında değil, diğer spor alanlarında da gençlerimizin yanında olacağımıza hiç şüpheniz olmasın. Gençler çok para başarı getirmez, Büyük başarılar çok para getirir. Çok çalışacağız, üreteceğiz ve kazanacağız. Yönetimimiz şampiyonluk primi olarak 150 BİN Tl olarak belirlenmiştir. Genlik ve Spor Bakanı bize verdiği 100 bin Tl sözünde durarak parayı hesabımıza yatırdılar. Kendilerine ve vesile olan Adıyaman milletvekilimiz Ahmet Aydın Bey’e teşekkür ediyorum” diye açıkladı..
Ahmet Gazi Kaya, “ Kulüpleri bir araya getirmemizin amacı gençlerin bir arada ve beraber olmalarını sağlamaktır. Temel amacımız gençlerimizin tüm spor dallarında ilçemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamaktır. Oluşturduğumuz yönetimde Kahta’nın tüm kesimleri temsil ediliyor. Belediyesi, Kaymakamlığı, resmi ve özel kurumlarımız ile bu yapıyı oluşturduk. Sadece sahada başarılı olan bir takım istemiyoruz. Biz Ahlakı ile davranışlarıyla topluma örnek olacak sporcu ve taraftar istiyoruz. Biz de devlet olarak gençlerimizin yanında olmanın zorunluluk olduğunun bilincindeyiz. Cumhuriyet gençliğe emanettir. Biz gençliğe emanetiz” diye konuştu.
Dünyada her nedense hep Müslümanların gözyaşı döktüğünün üzerine basarak konuşmasına başlayan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu başkanı ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, “ Ben Kahtasporun ve Kahta projelerinin arkasındayım. Bizim amacımız sizin gibi milletine, devletine, dinine, vatanına bağlı olan gençlere sahiplik etmektir. Sizin önünüzü açmak için yardımcı olmaktır. Ben bu topraklarda doğdum. Zor şartlarda yatılı okuyarak sağlık teknisyeni olarak Kahta’da göreve başladım. Köydekiler okuyamazdı. Kitap defter alamazdı. Buradan hareketle buralara geldik. Bize düşen görev bu zorlukları sizin yaşamaması için görevimizi yapmaktır. Aynı engellerle aynı zorluklarla sizlerin karşılaşmamasıdır. Siyaset yaparken tek amacım bu şehre bu millete hizmet etmektir. Siyaset benim hedefimde yoktu. Siz yaptığınız işi en iyi şekilde yaparsanız gerisi zaten gelir. Allah da nasip ederse her şey olur. Hiç çalışmadan olmaz. Gayret edince her şey kendiliğinden gelir. Şu da var ki; şampiyon olabilirsiniz ama şunu unutmayınız ki, manevi değerleriniz toplumdaki davranışlarınızla ölçülür.
Önümüzde bir seçim var. Bu seçimi sadece belediye başkanı seçimi olarak görmeyin. Dünya 5’ten büyüktür diyebilen dünyada başka bir lider yoktur. Bu nedenle bütün dünya bizimle uğraşıyor. Senaryo haçlı senaryosudur. İçimizdeki şer odakları da onlara destek veriyor. Onlar için Erdoğan gitsin de Türkiye yanarsa yansın düşüncesindeler. Bir genç isterse tek başına dünyayı sarsar. Okuyacağız, sorgulayacağız birlik olacağız. Dünyada en çok yardım yapan ülkeyiz. Dedikoduyu bir tarafa bırakacağız. Bakın genel seçim var. Okumuş projeleri olan bir adayınız Engin Akel var. Şunu demeye çalışıyorum. Size kim hizmet edebilir? Arkasında milletvekili olmayan kabinesi olmayan, teşkilatı olmayan cumhurbaşkanı olmayan biri ne derse desin size hizmet yapamaz. Bu nedenle Kahta Kahtaspordan büyük destek bekliyorum” diye konuştu.
Editör: İsmail KAYA