AK Parti Milletvekili ve Parti Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, beraberinde Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş ve beraberindekiler ile yatırımları inceledi.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı' yol güzergahında bulunan tüm ören yerlerinde yapılan çalışmalar ile turizm sezonuna hummalı bir hazırlık yapılıyor.
Milli Park Alanı olarak korumaya alınan ve eşsiz heykellerin yanı sıra 2 bin 150 metre yüksekliğiyle, "güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yer" olarak bilinen Nemrut Dağı' yolu üzerinde bulunan Karakuş Tümülüs’ü, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia’da Gap Kalkınma İdaresi ve İKA’nın beraber yürüttüğü proje ile çalışmamalar devam etmekte.
AK Parti Milletvekili ve Parti Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, beraberinde Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Yakup Taş, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar,Kahta Kaymakamı Abdil Koç, AK Parti İl ve İlçe Başkanları ile beraber tarihi ören yerlerinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Aydın, yapılan çalışmalar ile Nemrut dağına daha çok ziyaretçi çekerek, adeta bacasız fabrika olarak nitelendirilen turizm ile buranın cazibe merkezi haline getirileceğini ifade etti.
Buranın bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını, dünyanın en yüksek açık hava konumunda olan Nemrut dağına, son yıllarda rağbet gördüğü kültür turizmi ile büyük ilgi gördüğünü belirterek burada AA muhabirine şu açıklamalarda bulundu:
‘’ Burası Karakuş Tümülüs’ü, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia ve yolun sonunda Dünyanın sekizinci harikası arasında bulunan, tarihin içerisinden yürüyerek, doruk noktası olan, güneşin en güzel doğup battığı, en yüksek açık hava müzesi olan Nemrut’a çıkıyoruz. Bu saydığımız tüm ören yerlerinde turizm sezonuna hazırlanmak için hummalı bir çalışma var. Buralardan hem bölgemiz hem de ülkemiz adına en güzel şekilde faydalanmak için gayret içerisindeyiz. Gap Kalkınma İdaresi ve İKA’nın beraber yürüttüğü proje ile bütün bu tarihi ören yerlerinde ki Adıyaman’da dokuz tarihi yer var, bu yerlerin hepsinde seyir teraslarından, dinlenme tesisi, kafeterya, lavabo, çevre düzenlemesi ve danışma ofislerine kadar yapılacak. Bu proje iki yıl sürecek ve bitiminde yerli ve yabancı turistin istediği her şey hazır olacak. Amacımız bu bölgenin tanıtımı ile tarihi cazibe merkezi haline getirmektir. Bu anlamda özellikle şuan bulunduğumuz kalede üst tarafta keşfedilmemiş çok ciddi alanlar var. Buranın üzerinde panayır, çarşı merkezi ve kafeteryaların olacağı görkemli alan ve aşağıya kadar inecek bir su yolu ve seyir terası ile birlikte turizm alanında çok güzel şeyler yapmak istiyoruz. Burası tarihin pek çok medeniyetine ev sahipliği yapmış, geçmişten geleceğe bize vizyon olacak olan alanlardır. Turizm bacasız fabrikadır, hele ki son yıllarda kültür turizmi çok ciddi manada bir gelişim gösteriyor. Burada uzak doğudan olmak üzere bir çok ülkeden turist çekebilecek bir cazibe merkezine sahibiz. Hem iç hem de dış turizm alanında atak yaparak bu eşsiz güzellikleri ziyaret ederek görmelerini istiyoruz. ‘’
Editör: İsmail KAYA