. Şimdiden isim telaffuz etmek zor olsa da Kahta için belediye başkan adaylığı için güçlü bir isim var. İsmin kim olduğunu sizler de tahmin edebilirsiniz.
Kuruluş ekibinin ardından Adıyaman uzun bir dönem Ahmet Aydın dönemi yaşadı. İyisiyle kötüsüyle sevabıyla günahıyla, seveniyle sevmeyeniyle güçlü hatta tek otorite olmayı başardı.
Gerek ilde gerek ilçelerde, gerekse seçmende de değişmez bir yer edindi. Öyle ki bölgede AKP denildiğinde sadece sn. Aydın’ı tanır bilirler.
Teşkilat değişecekse adres Ahmet Aydın’dır, belediye başkanı adayı belirlenecekse adres Aydın'dır, bir yatırım olacaksa, açılış olacaksa.... Aklınıza ne gelirse. Bu durum nasıl ki AKP seçmeninde Erdoğan giderse ne olacak endişesinin yereldeki tezahürüydü adeta.
Aydın giderse olamaz, oy alamazlar, yapamazlar gibi gibi...
İşte 14 Mayıs seçimleri böyle bir psikolojik ortamda olacaktı.
Aday belirleme süreci geldiğinde genel merkez köklü bir değişime gidecekti. Adıyaman’ın dehası benimsedikleri sn. Ahmet Aydın’da dahil vekillerin dördü de bundan nasibini alacaktı. Tabi bu nasiplenme bir tercih mi yoksa üç dönem kuralı gereği mi bilinmez, bilinen tek şey radikal bir değişime gidildiğidir.
Yeni adaylar açıklanınca seçmen iyice bir yaftaladı, durdu kendilerini bir boşlukta gördüler. Sütten kesilen bebek misali de hüzünlendiler. Böylesine zor bir zamanda zor bir seçimde yeni adaylar ile seçime girmek ürpertiyordu partilileri.
Adaylar sahaya indiklerinde çoğu insan ilk kez görüyor, ilk kez ismini duyuyordu. Kahta da ise mevcut siyasi çevreler bu adaylardan bir başarı beklemiyorlardı. Her biri başka bir yolu tercih edip, başka bir hesabın içine girecekti. Seçim çalışmaları süresince izlediğim kadarıyla bir çok kanıya varsam da açıkçası böylesine büyük bir başarıyı öngörememiştim. Tamam gerek sn. Resul kurt, gerekse sn. İshak Şan akademik olarak birikimli ve siyasete uzak değiller fakat saha bambaşka bir meziyet istiyordu. Bir çalışma sırasında sn. İshak Şan'ın kendilerine daha önce oy vermemiş bir seçmenle diyaloğuna şahit olunca gördüm ki çok profesyonelce bir yaklaşım var ortada. En nihayetinde “adamlar kazandı” diyebiliriz.
Bu seçimin kazananı da kaybedenleri de oldu.
Vekil tablosunun farklı, daha geniş bir kitleyi kucaklayabilme kapasitesi ve daha demokrat bakabilme olgusu bize şunu da açıkça göstermektedir.
İl ve ilçelerde de değişimler yaşanacak, teşkilatlarda yeni yüzler göreceğiz.
AKP açısından bakıldığında taze kan oldu diyebiliriz. Hem taze hem daha temiz hem daha öngörülü hem daha demokrat bir oluşum sağlayacakları kesin.
Gerek ilçe başkanlıklarında gerek önümüzdeki yerel seçimlerde yeni oluşumlar yeni yüzler Ak Partilileri bekliyor.
Şimdiden isim telaffuz etmek zor olsa da Kahta için belediye başkan adaylığı için güçlü bir isim var. İsmin kim olduğunu sizler de tahmin edebilirsiniz. Bu süreçte siyaseten güçlü figürlerden ve partinin bir dönem emektarlarından hangisi tüm çalışmalarda sn. İshak Şan ile beraberdi ve destekliyordu?
Hatta mevcut siyasi aktörler arasında destekleyen tek aktör.