Bazı Konutlar Şubatta Teslim Edilecek

MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ: KALICI KONUTLARIMIZIN BİR BÖLÜMÜNÜ ŞUBAT AYINDA TESLİM EDİYORUZ!
Bazı Konutlar Şubatta Teslim Edilecek

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ; İçişleri Bakan Yardımcısı  Münir KARALOĞLU ve Adıyaman Valisi Osman VAROL ile birlikte Adıyaman’da yapımı devam eden kalıcı konutları inceleyerek yapılan çalışmaları yerinde gördüler.

Şubat ayının ilk haftasında kalıcı konutların bir kısmının kura ile vatandaşlarımıza teslim edileceğini belirten ALKAYIŞ, yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Amaçlarının en kısa sürede Adıyamanlı bütün hemşehrilerimizin kendi kalıcı konutlarına geçmelerini sağlamak olduğunu ve bu uğurda bütün imkânları seferber ettiklerini söyleyen Ak Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa ALKAYIŞ, kalıcı konutların ilk kısmının Şubat ayının ilk haftasında kura çekimiyle birlikte vatandaşlarımıza teslim edileceği müjdesini verdi. Milletvekili ALKAYIŞ, yapılan çalışmaları ve gelinen noktayı şu şekilde anlattı:

“İçişleri Bakan Yardımcımız  Münir KARALOĞLU ve Adıyaman Valimiz Sayın Osman VAROL ile birlikte bir kısmı tamamlanmış olan ve bir kısmının da yapımı devam eden kalıcı konutlarımızı ziyaret ettik. Buradan, kalıcı konutlarımızın bir kısmını, kura yoluyla, Şubat ayının ilk haftasında hemşehrilerimize teslim edeceğimizin bilgisini vermek istiyorum. Kura çekiminin yapılacağı Adıyaman Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonu’nu ziyaret ederek, vatandaşlarımızın kura çekimi esnasında rahat edecekleri bir ortamın hazırlık aşamasını ve bu konuda alınacak tedbirlerin kapsamını inceleme fırsatımız oldu. Ayrıca İndere bölgesinde yapımı devam eden 16 bin konutun yapım süreciyle ilgili çalışmaları görmek için Karadağ-İndere bölgesinde incelemelerde bulunduk. Bunun yanı sıra Örenli Mahallesi’nde yapımı büyük ölçüde tamamlanmış olan kalıcı konutları da yerinde inceledik. İndere ve Akpınar köylerindeki örnek kalıcı konutları da heyetçe ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde gördük. Yine Adıyaman merkezinde rezerv alanı olarak belirlenmiş olan ve inşaatı çok hızlı biçimde ilerleyen Atatürk Bulvarı üzerindeki yapıları inceledik.

Yaptığımız gezi ve incelemelerin sonucunda, şehrimizin derlenip toparlanmaya başladığını ve hemşehrilerimizin kalıcı konutlarına bir an evvel ulaşmaları için gereken gayretin ortaya konulduğunu gördük. Altyapısıyla, üstyapısıyla, sosyal tesisleriyle, parklarıyla ve çevre düzenlemesiyle; en önemlisi de depreme karşı korunaklı ve güvenilir olması bakımından kalıcı konutlarımızı hem sağlam biçimde hem de estetik özellikleri gözeterek yapmaya devam ediyoruz. İnşallah, Şubat ayının ilk haftasında kura çekimiyle birlikte kalıcı konutlarımızın ilk teslimatı yapılacak. Daha sonra Mart ayında geniş bir katılımla düzenleyeceğimiz kura töreninin ardından, saygıdeğer hemşehrilerimizi, yapımı tamamlanmış olan çok sayıdaki kalıcı konuta kavuşturacağız.

Adıyaman’daki bütün hemşehrilerimiz kendi kalıcı konutlarına kavuşuncaya kadar bize dinlenmek yok. Biz, hemşehrilerimizin bir an önce kalıcı konutlarına kavuşabilmeleri, hayatın bir an önce normale dönmesi, Adıyaman’ımızın bir an önce ayağa kalkması için bütün gayretlerimizi ortaya koyuyoruz. Kalıcı konutlarımızın temel atma sürecinden anahtarların teslim edilmesine kadar geçen bütün aşamaları yakından takip ediyoruz.”

Beklentilerinin, İnşallah yakın bir zaman diliminde Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla kura çekimini yaparak anahtar teslim törenini düzenlemek ve Adıyaman’ımızın daha müreffeh bir konuma ulaştığını hep birlikte görmek olduğunu ifade eden Milletvekili ALKAYIŞ, Adıyaman’a yönelik gayretlerinin her zaman devam edeceğini ve memleketimiz için ellerinden gelen bütün çabaları ortaya koyacaklarını belirtti.