"ENKAZ 04,17" DEPREMİN ROMANI YAZILD

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve 11 ili içerisinde alan Kahramanmaraş merkezli depremler büyük ölümlere ve yıkımlara yol açarken bu acıları bizzat yaşayan eğitimci-yazar Mustafa Coşkun depremin romanını yazdı.
"ENKAZ 04,17" DEPREMİN ROMANI YAZILD

Yaşadıklarından etkilenerek “ENKAZ 04,17” adlı romanını yazan eğitimci-yazar Mustafa Coşkun, Adıyaman’da özel bir AVM’de kitaplarını okurları için imzaladı. Başta gençler olmak üzere kitap severlerin yoğun ilgi gösterdiği imza gününde yazar Mustafa Coşkun şunları söyledi; “Çok büyük acılar yaşadık. Bu acıları unutmamak ve unutturmamak adına bu romanı yazdım. İnsanlığa karşı sorumluluğumuz var. Yaşananlardan ders çıkarmak ve yaşananları tarihe not düşmek amacıyla bu kitabı yazdım.”

Bugüne kadar yedi kitabı yayınlanan Coşkun: “ENKAZ 04,17” adlı romanında depremin yaşattığı acının her türlüsü var. Depremde yaşanan yalnızlığı ve çaresizlik gibi büyük bir toplumsal gerçekliği ifade ediyor. Unutmamak adına depremde yaşadıklarımızı roman tarzıyla geleceğe aktarıyoruz” dedi.

Eğitimci-yazar Mustafa Coşkun “ENKAZ 04,17” adlı kitabını iki amaçla yazdığını vurgulayarak; “Birinci amacım yaşadıklarımızdan ders çıkarmaktır. Özellikle bu dersi yeni nesile aktarmaktır. İkinci amacım ise; depremi bekleyenlerin başına gelebilecek felaketi ön görmesini ve tedbir almasını sağlamaktır” dedi.

Depremde dirençli kentlerin oluşturulmasının yanında dayanışmanın da hayat kurtardığını vurgulayan Yazar Coşkun; “Türkiye'nin her yerinden yardımlar geldi. Özellikle başta Siverekliler olmak üzere Şanlıurfalıların yardıma erken gelmesi Adıyaman’da birçok ölümü engelledi” dedi.

Kitabında okuyucularının dikkatini İstanbul depremi üzerinden dikkat çeken Coşkun; “Malumunuz İstanbul ve çevresinde deprem konuşulurken bizim bölgemizde deprem oldu. Yirmi milyon insanın yaşadığı İstanbul’da depremin olmasını düşünemiyorum. Adıyaman gibi küçük bir bölgede yaşadıklarımı düşündüğümde İstanbul depreminde Türkiye bağımsızlık sorunu yaşar. Deprem değil, ihmaller insanları öldürdü. Allah hiçbir canlıya yaşadıklarımızı yaşatmasın” diye konuştu.