Erol Bakırcıoğlu’nun “AMASIZ FAKATSIZ BİR YAŞAM” İsimli Kitabı Çıktı

Kâhta’nın (Eski Kâhta) kadim yerlilerinden Barsom Ağanın üçüncü kuşak torunlarından müteveffa Erol Bakırcıoğlu’nun deneme yazılarından oluşan kitabı yayımlandı.
Erol Bakırcıoğlu’nun “AMASIZ FAKATSIZ BİR YAŞAM” İsimli Kitabı Çıktı

 1969 Tavsi/Kâhta doğumlu olan Erol Bakırcıoğlu Kâhta’nın 1980 öncesi politik gelişme ve çatışmalarına tanıklık eder. Henüz çocuk yaştayken izlediği bu kaotik sürecin nedenlerini merak edip ortaöğretim yaşlarında ilgili kitapları okumaya başlar.

Bakırcıoğlu, ortaöğretimden sonra çalışma hayatına başlar. Bir yandan da Türkiye’nin politik ve etnik yapısıyla ilgili okumalarına hız verir. Ayrıca, edindiği bilgileri yavaş yavaş yazıya dökmeye başlar.

Bakırcıoğlu evlenip Çoluk çocuğa karıştıktan sonra İzmir’e yerleşir. Bu süre içerisinde yazmaya da devam eder.

Farklı konularda ve deneme mahiyetinde yazdıklarının birçoğu muhtelif sosyal medya mecralarında yayımlanır. Bakırcıoğlu’nun hedefinde bu yazıları yeterli bir olgunluk düzeyine ulaştırıp Barsom Ağaların aile serüvenini romanlaştırmak vardır. Ne var ki ecel erken gelir; daha 50’li yaşlarının başındayken amasız bir hastalığa yenik düşüp aramızdan ayrılır.

Merhumun yazıları eşi Sultan Bakırcıoğlu’nun derlemesi ve Sait Çetinoğlu’nun editoryal katkılarıyla kitap haline getirildi. Basım için gerekli kaynak ise “Adıyamanlı Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği” tarafından sağlandı.

Kitap, 11.10.2025 tarihinde “Adıyamanlı Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği” tarafından organize edilen bir tanıtım ve merhumun eşi Sultan Bakırcıoğlu’nun imza etkinliğiyle okurlara sunuldu.    

Kâhta Haber/Mustafa Kayahan

 

Benzer Haberler