Kahta'da çocuklar için sünnet şöleni düzenlendi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde depremzede öğrenciler için düzenlenen yarı yıl sünnet şöleninde 150 çocuk sünnet yapılacak.
Kahta'da çocuklar için sünnet şöleni düzenlendi

Kahta Devlet Hastanesi tarafından cerrahi servisimde ilk defa düzenlen toplu sünnet şölenini açılışı yapıldı.

Depremzden olumsuz etkilenen çocukların moral ve motivasyonu için 10 hastane odası ve koridorlar sünnet süsleri ile donatıldı. Sünnet olacak çocuklar için çeşitli oyun alanları hazırlandı.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Fedli Emre Kılıç, yaptığı açıklamada deprem sonrası vatandaşların maddi ve manevi olarak zor günler yaşamalarından ötürü böyle bir proje hazırladıklarını ifade ederek şunları söyledi;

'' Malumunuz 2023 Adıyaman için çok geçti. Yaşadığımız deprem sonrası herkes çok olumsuz etkilendi. Bir çok ailenin çocuklarını evde sünnet sünnet edecek imkanlara sahip olmadığını gördük. Depremden sonra insanların yaşadığı acı ve üzüntüyü bir nebze de olsa yüzlerini güldürmek adına bu adımı attık. Planladığımız çocuk sünnet rakamı 150 dir, şu ana kadar 120'nin üstünde başvuru aldık.''

2 ile 17 yaş grubundan çocukları olan ailelerin başvurduğunu belirten Kılıç, bir hafta devam edecek sünnet şölenin bugün itibari ile başladığını belirtti.

Başhekim Kılıç, geçen senenin tüm Adıyaman halkı için çok büyük acılar yaşattığını, bundan sonraki yıllarda bu memlekete deprem ve benzeri acılar yaşatmamasını dileyerek, bu sünnet şölenini gelenek haline getirerek her sene devam edeceklerini ifade etti.

Depremzede aileler, böyle bir proje sayesinde çocuklarını ev ortamında sünnet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Sünnet şöleninde odaları ziyaret eden Adıyaman Devlet Hastanesi Destek Hizmetleri Başkanı Osman Aydın, Ak Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya, Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yakub Çelik, Kahta İlçe Sağlık Müdürü Ezgi Burcu Kocaoğlu, Kahta İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Can, e Kahta İlçe Mal Müdürü Esra Albayrak sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Yetkililer projede emeği geçen T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ve Adıyaman AK Parti Milletvekili İshak Şan'a teşekkür etti.