Kahta'da çok sayıda STK İsrail'i protesto etti

Kahta ilçesinde çok sayıda STK tarafından oluşturulan Kahta Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yaptığı basın açıklaması ile Filistin halkına yapılan ambuka ve orantısız saldırıları kınadı.
Kahta'da çok sayıda STK İsrail'i protesto etti

100. yıl parkında toplanan kalabalık adına açıklamayı platform sözcüsü Ahmet Özbek okudu.

Açıklamada; Mescid-i Aksa, ümmetin namusu ve tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğu, dün olduğu gibi bugün de ve yarın da Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek şu açıklamalarda bulundular.

''Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz.

Şimdi birileri çıkmış direniş cephesi niye saldırdı diyor, Hamas’ı terörist olmakla suçluyor. Yaptığınız ayıptır, aymazlıktır, art niyettir; sadece Batı Şeria içinde son bir sene içinde nelerin yapıldığı aşikardır.

Kahta Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Siyonizm, İslam dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir.''

Kalabalık sık sık İsrail aleyhinde slogan attı.

Kılınan gıyabi cenaze namazından sonra yapılan dua ile son buldu.

Basın açıklamasına AK Parti Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya, HÜDAPAR ilçe Başkanı  İrfan Demiral, Yeniden Refah Partisi  İlçe Başkanı Mahmut Bozan ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.