Kahta'da "Filistin biziz, biz Filistiniz" konferansı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde "Filistin biziz, biz Filistiniz" konulu konferans düzenlendi.
Kahta'da "Filistin biziz, biz Filistiniz" konferansı

AK Parti 24.Dönem Adıyaman, 25 ve 26. Dönem İstanbul AK Parti Milletveki24.Dönem Adıyaman, 25 ve 26. Dönem İstanbul AK Parti Milletveki ve Demokrasi ve Birlik Derneği/Demokrasi ve Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Metiner Adıyaman’da ‘’ Filistin biziz, biz Filistin’iz’’ konulu konferans verdi.

Metiner, Kahta Kültür Sitesi konferans salonunda yaptığı konuşmada, eskiden zalim kralların filleri vardı, şimdi modern barbarların o kafirler güruhların da tankları, füzeleri, nükleer silahları olduğunu, Müslümanların, Ebabil kuşlarını gökte aramaktan ne zaman vaz geçmemelerini isteyerek her kesin bir Ebabil kuşu olduğunu söyledi.

İsrail’in mazlum halkı havadan bombaladığını, füzeler ile bombaladığını, yüreği yetiyorsa eşit silahlar savaşmaya davet etti.

Özgür Özel’in Hamas hakkındaki konuşmasını eleştiren Metiner, bir örgüt liderini genel merkezde neden ağırladıklarını sorarak onun hesabını vermelerini istedi.

‘’O terör örgütünün siyasi partisinin hakkını hukukunu savunacaksın, hem de Hamas’a kendi vatanını, kendi toprağını kendi insanlık izzetini savunan bir kurtuluş hareketine, bir özgürlük hareketine laf edeceksin.

Bu topraklar işgal edilmiş topraklar. Evlerinden barklarından edilmiş, uzaklaştırılmışlar, yok edilmişler, katliamlara uğramış bu Filistin halkını şimdi topraklarına sahip çıktıkları için suçlu mu ilan edeceksiniz.

Siz bu ülkenin bu milletin partisi olamazsınız. Değişim istiyormuş, özgürlük istiyormuş.’’

Mescidi Aksanın neresi Arap. Mescidi Aksa ben demek, sen demek hepimiz demek odluğunu ifade eden Metiner,

‘’Eyyübün oğlu Selahattin Kürt idi, Osmanlı asırlarca bu toprakları yönetti Türk kardeşlerimiz. Bu dava Türklerin, Kürtlerin Arapların hepimizin davası.

Her gün üzerine bombalar düşen o çocukların karetta karetta kadar değeri yok mu?

Susmayacağız direneceğiz, Gazze’de bedeli ne olursa olsun direneceğiz. Bir gün mutlaka Muhammedin ordusu bunları yenecektir.’’