Kurt: Koçali Barajı İptal Edilmedi!

Adıyaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç.Dr.Resul KURT Koçali Barajının iptal edildiği iddialarıyla ilgili iddiların asılsız olduğunu söyledi.
Kurt: Koçali Barajı İptal Edilmedi!

Adıyamanda tarumsal üretimde büyük bir önemi olan Koçali Barajı hem ülke ekonomisine hem de Adıyaman ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

Milletvekili Kurt: "Koçali projesinin iptal edildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Koçali Baraj İnşatına 21.11.2014 tarihinde başlanmıştır. Gövde sıyırma kazıları, dolusavak, derivasyon tüneli, batardo, ulaşım yolu, Bulam tüneli ve gövde kaya dolgu imalatlarına başlanmıştır.

İşin devam sırasında baraj sol sahilinde muhtelif noktalarda heyelanlar meydana gelmiştir. Sonrasında iyileştirme önlemlerinin alınması ve heyelandan etkilenen yapıların yer değişikliğinin yanı sıra derivasyon tünelinin uzatılması gibi önlemler hakkında DSİ 20.Bölge Müdürlüğü ve ilgili Daire Başkanlıklarınca çalışmalar yapılmaktadır.

Ancak, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında USGS tarafından yapılan hesaplamlara göre yaklaşık olarak 0,48 g ivme değerine maruz kaldığı görülmektedir.

Bölgenin depremsellik durumunun değişmesinden kaynaklı mevcut Koçali Barajı Sismik Tehlike Analiz Raporu güncellenmekte olup güncel sismik parametreler kulalnılarak yapılara ait stabilite hesapları yenilenmektedir.

Oluşan depremler sonrasında bahse konu çalışmalara ivedilikle başlanılmış olup sonuçlanması akabinde inşaat çalışmlarına devam edilecektir.

Koçali Sulaması Yaklaşım Kanalı ve Tüneli işinde %68 fiziksel gerçekleşme sağlanmış olup inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Koçali Barajı Ana İletim Hattı ve Sulaması işinde ise %17 fiziksel gerçekleşme sağlanmış olup çalışmalara devam edilmektedir. Aynı iş muhtevasında devam eden çalışmalar kapsamında 21 köyde toplam 25.014 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışması yapılacaktır. 2014 yılında 4.568 hektar alanın tescil edilerek arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması hedeflenmektedir.

Adıyaman Koçali İçme Suyu Tesisleri işininprojeleri tamamlanmış olup önümüzdeki dönemde ihale edilmesi planlanmaktadır” diyerek Koçali barajına ilişkin son durumu paylaştı.

Benzer Haberler